Over EWAS

De Eindhoven Welschap Aviation Society, afgekort EWAS, is een groep die bestaat uit spotters en luchtvaartenthousiasten die geïnteresseerd zijn in de activiteiten rondom de vliegbasis Eindhoven/Eindhoven Airport. EWAS is geen klassieke vereniging of stichting waar mensen lid van kunnen worden, maar een los verband van mensen met een vergelijkbare interesse en een klein bestuur. Het is ook een platform waarop informatie kan worden gedeeld en uitgewisseld. EWAS bestaat nu ruim 21 jaar en is de voortzetting van de Spotting Groep Eindhoven (SGE). Er is indertijd voor een nieuwe naam gekozen omdat deze naam beter past bij het bredere karakter van EWAS. Wij richten ons namelijk niet uitsluitend op spotters, maar op luchtvaart enthousiasten in een breder perspectief van zowel militaire als civiele luchtvaart.

Wie zijn wij?

Joris van Boven
Michiel van Herten
Ruud Bouwknegt
Frank Kramer

 

Wat doen wij?

De doelstelling van EWAS is om zoveel mogelijk informatie betreffende militaire en civiele luchtvaart activiteiten in de regio Eindhoven bekend en bespreekbaar te maken. Dit willen we bereiken door namens spotters en luchtvaartenthousiasten te fungeren als contact- en aanspreekpunt in de richting van de militaire organisatie en/of civiele luchtvaartbedrijven op het vliegveld. Ook probeert EWAS bezoeken te regelen op zowel vliegveld Eindhoven als andere vliegvelden in binnen- en buitenland. Daarnaast werken we samen en delen we kennis met andere spotters- en luchtvaartverenigingen in Nederland.

Hoe doen wij dit?

Wij houden frequent contact met zowel Eindhoven Airport als de Koninklijke Luchtmacht. Alle zaken die met de luchthaven, de vliegbasis, of de luchtvaart in de breedste zin van het woord te maken hebben, worden met betrokken partijen besproken. De KLu en Eindhoven Airport (er)kennen EWAS als “ambassadeurs” van het vliegveld en de daarop werkende organisaties. EWAS is blij met deze goede contacten en doet er alles aan deze ook goed te houden. Daar hebben we immers allemaal plezier van!

Waar is alle informatie te vinden?

Op deze EWAS website met het bijhorende forum. Hier vindt u veel praktische informatie over alles wat met vliegveld Eindhoven te maken heeft en nog veel meer. Op het forum kunnen geregistreerde deelnemers zelf ook een bijdrage leveren aan de discussie en het delen van kennis, foto’s en informatie over alle aspecten van luchtvaart in de regio Eindhoven. De originele website uit 2006 heeft onlangs een volledige “make-over” gehad en wordt de komende tijd verder voorzien van nieuwe mogelijkheden, onderwerpen en informatie. Hiermee is de –inmiddels verouderde en in onbruik geraakte- EWAS Mailinglist vervallen.

Uiteraard kan deze informatiestroom niet zonder de input van welwillende luchtvaart enthousiasten die toegang hebben tot deze informatie en die deze ook willen delen met de rest van de geïnteresseerden. Hierbij roepen wij dus ook zoveel mogelijk mensen op om zich te registreren en deze informatie met ons te delen! Zonder jullie hulp is een goede informatievoorziening niet mogelijk. Dit geldt in het bijzonder voor de actualiteiten in het forum en het overzicht van de civiele en militaire “movements” (de vliegtuigen die Eindhoven bezochten, op dit moment bezoeken of in de nabije toekomst gaan bezoeken).